Acne

 

Acne (vulgaris) is de medische term voor jeugdpuistjes. Acne komt op door een ontsteking van de huid rondom de talgklieren. Meestal ontstaat de huidaandoening in de puberteit door de hormonale veranderingen, maar soms verdwijnt het niet na de pubertijd.

Een teveel aan talgproductie kan ervoor zorgen dat het talg niet gelijkmatig kan worden opgeruimd. Door ophoping in de huidporie raakt deze verstopt en door een ontsteking ontstaat een puistje. Acne kenmerkt zich door de aanwezigheid van mee-eters, puistjes en rode pukkels.

 

Leefstijl kan een oorzaak zijn voor acne, maar ook voedselovergevoeligheden of intoleranties, zoals bij suiker, zuivel, tarwe en gluten.

 

Ontstekingen kunnen ook ontstaan onder invloed staan van hormonen, zoals tijdens de maandelijkse cyclus.

Ook zien we een hogere talgproductie bij insulineresistentie (of bij hoge suiker innames), want een verhoogde insulineproductie kan zorgen voor stijging van testosteron en daarmee een hogere talgproductie wat acne kan verergeren. PCOS zien we ook vaak hierbij.

 

Maar ook chronische stress, wat weer kan leiden tot bijnieruitputting en een lekkende darm kan klachten verergeren.

 

Regulier worden er medicijnen voorgeschreven zoals de pil, antibioticakuren en crèmes. Maar misschien wil jij het liever op een natuurlijke manier aanpakken. Allereerst is de leefstijl belangrijk; wát je eet, of je genoeg water drinkt en is je slaap van goede kwaliteit? Het doel is om je immuunsysteem te versterken wat de ontstekingsactiviteit kan verlagen. Gelukkig kun je zelf ook veel doen.

 

Vitamine C

Je kunt het lichaam extra ondersteunen door het toevoegen van antioxidanten zoals in de Gebufferde vitamine C van Vitakruid. Deze bevat naast vitamine C ook mangaan, zink, koper en de krachtige antioxidanten OPC, quercitine en glutathion. Deze spelen een grote rol in het immuunsysteem en hormonale systeem.

Als je deze variant inzet voor acne dan mag je deze krachtpatser 3x per dag innemen om zo 21 mg zink binnen te krijgen om de acne te bestrijden).

 

Omega 3

Ook kun je omega 3 visolie inzetten vanwege de ontstekingsremmende werking om bacteriën uit de huid te verwijderen en je hormonen worden zo beter gereguleerd.

Bijna iedereen heeft een tekort aan omega-3 en een overschot aan omega-6. Omega 6 zit in plantaardige oliën zoals zonnebloemolie, maisolie, sojaolie en katoenzaadolie. Dit zit in bijna alle kant- en klaar producten zoals koeken, snoep, chips, sauzen en soepen.

Omega-3 zit o.a. in noten, zeewier, vette vis en zaden.

 

Omega-3 is dus ontstekingsremmend in tegenstelling tot omega-6 die ontstekingsbevorderend werkt en dat is wel het laatste wat je wilt!

Er zijn verschillende soorten visolie te koop, DM mij gerust als je meer informatie wilt over welke er goed bij jou past.

 

 

Kussensloop van zijde

Een super zacht kussensloop dat is ontworpen om je huid te herstellen. Gemaakt van de hoogste kwaliteit moerbei zijde om je de beste nachtrust te bezorgen.
Bewerkt met zilverionen technologie om bacteriën te elimineren en onzuiverheden tegen te gaan.

Wat het nog meer kan doen?
– Vermindert acné & onzuiverheden
– Balanceert natuurlijke oliën
– Versterkt skincare producten
– Voorkomt fijne lijntjes en rimpels

 

Je kunt het nu uitproberen met de kortingscode marlon10 op https://doreandrose.com/nl