Collageen zit in onze huid, maar het zit ook in ons bindweefsel, pezen, gewrichtsbanden, kraakbeen en botten.

Juist voor de huid vinden we het zo fijn, want het maakt de huid rustig, vol, glowy en elastisch. Ook je haar en nagels groeien er beter door en de wallen onder je ogen lijken minder diep.
Vanaf ons 25e jaar neemt onze collageenproductie helaas structureel af… En we kunnen het bijna niet uit onze voeding halen. Hierdoor wordt de elasticiteit van de huid minder en ontstaan er fijne lijntjes en rimpels, haar dat minder goed en vol groeit, maar ook nagels die broos en niet sterk meer zijn.

Maar je kunt hier gelukkig wat aan doen, door dagelijks collageenpoeder te nemen. Door je koffie (die er heerlijk romig van wordt), door je smoothie of havermout, of gewoon in een glas water. Zo kun je veroudering van de huid vertragen en verminderen.

Maar het doet meer, want collageen geeft ook ondersteuning bij acne, couperose, rosacea, eczeem, haaruitval, nagelproblemen, stijve spieren en gewrichten, artrose en osteoporose. Ook gevoelige darmen (slijmvliezen darmwand) zijn er er erg blij mee, maakt het rustiger.
Het poeder is smaakloos en lost eenvoudig op in zowel koud als warm, je hoeft dus niet bang te zijn voor klontjes.

Collageen Solugel poeder van Vitakruid zit in een pot van 250 gram. Het kost 22,90. Met de code marlon10 kun je er nog korting op krijgen als je op de site van Vitakruid besteld. Maar je kunt natuurlijk ook altijd bij mij een pot ophalen (ook met korting).

Het collageen komt uit vis en rund. Er zijn verschillende typen collageen, het type collageen voor dit product bestaat uit collageen type I, omdat het lichaam hier voor 90% uit bestaat. Collageen Solugel poeder zelf bestaat maar liefst uit 99% puur collageen, doordat er geen onnodige toevoegingen inzitten. De toegevoegde vitamine C (50mg) draagt bij aan de vorming van collageen. De toegevoegde vitamine D3 (5 mcg) zorgt voor sterke botten. Gebruik is voor iedereen veilig, ook als je zwanger bent.

Wil je liever geen dierlijke producten? Binnenkort komt er ook een vegan variant!