Kurkuma (geelwortel) is waanzinnig goed voor je gezondheid en is een échte weerstandsbooster!

Kurkuma is namelijk een heel krachtig antioxidant. Het kan namelijk vrije radicalen en oxidanten verdrijven waardoor er minder schade ontstaat aan de cellen.
Kurkuma is een natuurlijk antibioticum en het zuivert je bloed. Zo kan de kans worden verkleind op het ontwikkelen van ziektes of aandoeningen zoals reuma en artritis, spijsverteringsstoornissen, huidziekten, bloedsuikerproblemen, (chronische) ontstekingen en bloedarmoede.

Kurkuma Latte, of Golden Milk is zeker niet nieuw, het komt uit de ayurvedische levensstijl, als een lever reinigende melk.

Het is een romig, licht zoet drankje, dat tegelijk door de peper en kardemom een pitje heeft. Het is letterlijk en figuurlijk verwarmend.

Een heel fijn alternatief voor je kopje koffie, want minderen met koffie is niet altijd makkelijk, maar hierdoor is het voor mij wel een stukje makkelijker geworden, ik ben fan!

Het is heel simpel om zelf te maken, dit heb je nodig, voor 1 kop:
– 250 ml amandelmelk
– 2 tl kurkuma poeder
– 1 grote plak of 2 kleine plakjes verse – gember óf halve tl gember poeder
– 3 kardemompeulen gekneusd
– 1 kaneelstokje of halve tl kaneel poeder
– Snuf zwarte peper

Optioneel;
theelepel kokosolie (voor betere opname)
honing

Hoe?
Doe alle ingrediënten in een pannetje. Verwarm het ruim 5 minuten zachtjes in een pannetje, maar laat het niet koken. Giet het daarna door een zeefje en dan in je lievelingsmok en maak het af met een beetje honing naar smaak.

Wedden dat jij ook meteen fan bent? 🤗