Hoofdpijn

Vaak wordt een hoofdpijn veroorzaakt door een disbalans ergens in het lichaam.

Zo kwam Danielle bij mij met klachten waarvan de meeste al in haar jeugd en puberteit waren ontstaan, zoals vermoeidheid, weinig energie, werd niet uitgerust wakker, maar de hoofdklacht was meerdere keren per maand hoofdpijn.

Uit de EMBtest bleek een flink omega 3. Vaak zien we een relatie tussen hersenen en een tekort aan omega 3. De hersenen bestaan voor ruim 70% uit vetzuren en om hersenen optimaal te laten functioneren is het belangrijk dat we genoeg omega 3 binnenkrijgen.

We kunnen het niet zelf aanmaken, maar wel uit voeding halen, daarvoor moet je dan wel minimaal 2x per week vette vis eten, denk aan haring, makreel, zalm en sardientjes. Nieuw onderzoek laat zelfs zien dat het nog meer mag zijn…. En vaak halen we die 2x per week al niet eens.

 

‘Wist je dat gemiddeld 9 van de 10 mensen een omega 3 te kort hebben?’

 

Daarom kan het fijn zijn om extra omega 3 tot je te nemen. Hier zijn veel supplementen voor op de markt en welke moet je dan kiezen? Wil je optimaal resultaat dan is het belangrijk om een hoog gedoseerde en een zuivere omega 3 te kiezen zodat je echt waar voor je geld krijgt. Zo zit er bijvoorbeeld al verschil in welk deel van de vis wordt gebruikt, in de ogen zit een hogere concentratie dan in het vlees van de vis.

Omega 3 gaat over gezondheid op celniveau en aangezien wij van boven tot onder bestaan uit cellen, van je organen tot je botten en je huid, is het van groot belang dat deze cellen zo optimaal mogelijk gezond zijn. Want wanneer de cel gezond is, kan deze ook zorgen voor een gezond lichaam.

De omega 3 vetzuren uit vis en microalgen zijn belangrijke bouwstenen voor onze hersenen en celmembranen en ze zijn nodig om ontstekingen te kunnen remmen. Welvaartsziekten, waar omega 3 te kort een belangrijke reden is, blijken allemaal in de basis voort te komen uit sluimerende ontstekingen die het lichaam niet opgelost krijgt.

Daarnaast is omega 3 vetzuren onmisbaar voor een goede hersenfunctie. Denk daarbij ook aan aandoeningen zoals (postnatale) depressies, geheugenverlies, autisme, concentratievermindering, ADHD en ADD zijn omega 3 vetzuren effectief gebleken in de behandeling. In de zwangerschap is het ook belangrijk voor de opbouw van de hersenen en het zenuwstelsel van de baby.

Bij Danielle is haar hoofdpijn inmiddels helemaal verdwenen. Hiervoor heeft ze omega 3 ingezet, maar ook haar leefstijl aangepast, zoals het minderen van voeding die minder geschikt voor haar is.

 

Een omega 3 kun je altijd veilig inzetten, wil je zeker weten welke variant je nodig hebt en/of ervaar je ook klachten? Dan kan het zinvol zijn om eerst een EMBtest te doen om precies te zijn wat er voor jou nodig is.

Twijfel je nog, stuur me dan een berichtje dan bellen we met elkaar zodat ik je meer kan uitleggen.

 

Wil je meer weten over een kwalitatief hoge omega 3? Dan is dit korte filmpje de moeite van het kijken waard: https://tv.eqology.com/pure-arctic-oil-nl