Welke theesoorten zijn lekker en werken ook nog eens goed voor je gezondheid?
Probeer de volgende theesoorten maar eens uit!

Saliethee ontspant. Het is fijn voor als je druk in je hoofd bent. De antioxidanten zorgen voor een ondersteunende werking voor je lever, je detoxorgaan. Het zorgt ook voor een stabiele bloedsuikerspiegel en verlaging van je cholesterolgehalte. Ook fijn voor de luchtwegen, als je verkouden bent, hoesten en keelpijn je slaapt er goed van.

Dennennaaldenthee is een vitamine C-bommetje, er zit zelfs meer vitamine C in dan in een citroen, vroeger werd het ingezet tegen scheurbuik. Deze thee helpt bij verkoudheid, hoesten, heesheid, luchtweginfecties, vermoeidheid, blaasontsteking, spierpijn, gewrichtspijn, jicht en reuma.

Brandnetelthee is goed voor je darmflora. Het helpt bij darm- en maagklachten, diarree, obstipatie, vermoeidheid, misselijkheid en menstruatiepijn. Het is goed voor de onrustige huid vanwege de ontgiftende werking, goed voor de nieren en het heeft een vocht afdrijvende werking.
Ook ingezet bij allergieën, diabetes, artrose, vergrote prostaat, bloedsuiker- en bloeddrukproblemen en tot slot werkt het testosteron verhogend.

Zuur-base of zuurbalans thee, om je zuur base evenwicht te herstellen (gemeten in een EMB-bloedtest). Veel Westerse ziekten zoals hart- en vaatziekten, diabetes, hoge bloeddruk, reuma, artrose, spataders, kanker en veel slaapproblemen staan in relatie met een zuur-base balans.
Ook klachten zoals vermoeidheid, gewichtstoename, huidproblemen, haaruitval, allergieën, astma, laag libido, depressiviteit, spierkrampen, obstipatie, concentratieproblemen en een verlaagd immuunsysteem staan hiermee in verband.
Voeding en drinken (suiker!), stress en medicatie hebben hier invloed op, want een te zuur lichaam veroorzaakt een tekort aan diverse mineralen, zoals magnesium, een erg belangrijk mineraal die in meer dan 300 lichaamsprocessen betrokken is. En tot slot zijn zure afvalstoffen, veroorzaakt door stofwisselingsprocessen, een voedingsbron voor bacteriën en schimmels.

Fijne theemerken zijn Jacob Hooy en Alka.