Het klinkt als iets van nu, maar is eigenlijk al een oud gebruik uit India. Het is een simpel middeltje om je lichaam te helpen ontgiften en dat kan helpen bij:

• gezond tandvlees (vermindering bloedend tandvlees)
• vermindering allergieën, astma, PMS en migraine
• beter slapen
• stralende huid
• wittere tanden

Veel klachten komen vanuit disbalansen in het lichaam door verschillende oorzaken zoals verkeerde voeding, luchtvervuiling, E-nummers, belastende huidverzorging, verkeerde voeding, stress, microplastics.

Hoe werkt oil pulling?
Neem 1 eetlepel koudgeperste kokosolie in je mond, laat het even verwarmen waardoor het vloeibaar wordt. Dan duw en trek je de olie tussen je tanden en kiezen, afgewisseld met kauwbewegingen. Doe het rustig en let op, slik niet door, want er zullen gifstoffen gaan verzamelen in de olie.
Spuug na 15 minuten de olie uit in de prullenbak, niet in de afvoer of toilet, want hierna zal de kokosolie weer stollen en kun je verstopping krijgen.
Spoel nu je mond met wat lauwwarm water na en drink er een groot glas water achteraan om je lichaam meteen goed te hydrateren.

Wat gebeurt er?
Door het spoelen activeer je de stofwisseling in je lichaam. Gifstoffen uit je lichaam komen door de slijmvliezen van je mond in de olie terecht.

Hoe moet het eruit zien?
Wit! En je kunt het niet zien, maar het zal vol zitten met bacterien (in je mond zitten miljarden bacterien).
Is het niet wit, dan heb je het of niet lang genoeg gedaan of je hebt een vochttekort, ga in dat geval ook meer drinken. Dat is sowieso mega belangrijk voor ontelbare processen in je lichaam.

Wanneer doe je het?
In de ochtend en op een lege maag. Maak er een routine van; opstaan, lepeltje in je mond en dan douchen, aankleden, opmaken etc.

Welke kokosolie is geschikt?
Koudgeperste olie. Deze is namelijk niet verhit en daarmee het meest puur. Kies ook liever voor de niet ontgeurde variant, ook deze is weer meer puur en onbewerkt.

Ontgifting
Het kan zijn dat je je wat minder lekker of zelfs misselijk voelt in het begin, dit is natuurlijk niet fijn, maar het is wel een goed teken dat je lichaam goed aan het ontgiften is! Het neemt vanzelf weer af.