Het blijft maar koud! En als het dan zo koud is, dan is een lekkere traditionele chocolademelk zalig en verwarmend! De extra kruiden doen ook nog eens wonderen voor je hormonen.

Zo kan cacao je geheugen en concentratievermogen verbeteren en het werkt stress verlagend door magnesium, het helpt je darmen omdat er van nature probiotica in zit, beschermt je hersenen tegen veroudering en zelfs dementie, gaat het algehele veroudering tegen door de antioxidanten en is goed voor je lijn want het helpt om cravings te voorkomen.

Kaneel heeft heel veel goede werkingen want kaneel is een sterke antioxidant en heeft daarmee een ontstekingsremmende werking, ook stabiliseert het je bloedsuikerspiegel (chroom doet dat), werkt het goed bij een verkoudheid, kan het helpen om hart- en vaatziekten te voorkomen, helpt het om insulineresistentie (voorbode suikerziekte) tegen te gaan en helpt het tegen een slechte adem.

Maca poeder staat bekend je hormonen terug in balans te brengen, helpt ook bij overgangsklachten, geeft energie, brengt je bloeddruk in balans, is goed voor je stemming én het werkt libido verhogend!

Ingrediënten
• 1 beker plantaardige melk naar keuze
• 1 el rauwe cacao poeder
• 1 tl maca poeder
• ½ tl kaneel
• optioneel: extra snufje gemberpoeder of kardemom poeder

Bereidingswijze
Verwarm de melk en maak een papje van een klein beetje warme melk met de cacao, maca en kaneel. Voeg daarna de warme melk toe, even roeren. Ben je een zoetekauw, voeg dan nog een beetje (koudgeslingerde) honing toe.