Reviews

Wil je jouw ervaring delen, laat anderen dan door middel van een review weten wat je van mij, mijn werkwijze en behandeling(en) vindt.

Schrijf een nieuw bericht.

 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
74 berichten.
Annelot uit Apeldoorn schreef op 9 april 2024
Zeer positief over het traject wat Marlon aanbiedt en het persoonlijke advies van haar. Marlon weet erg veel en kan de informatie op een structurele manier overbrengen. Ik vond het erg fijn dat ik tussen de afspraken door met vragen bij haar terecht kon. Het advies en de aanpak heeft mij geholpen om de klachten te laten verminderen!
Sanne uit Apeldoorn schreef op 15 februari 2024
Ik kwam bij Marlon omdat ik een zogenoemde mirenacrash wilde voorkomen wanneer ik mijn spiraal eruit zou laten halen. Het in balans hebben van je lichaam kan daar ondersteunend aan zijn. De intake en de EMB test die Marlon deed was erg uitgebreid en deed me inzien dat ik van meerdere “kleine” dingetjes last heb, zonder me als een hypochonder te laten voelen. Na een uitgebreid adviesplan ben ik aan de slag gegaan om mezelf meer in balans te brengen. Het waren 3/4 mooie, soms wat confronterende maar vooral ook leerzame maanden die me hebben doen inzien waarmee ik mijn lichaam het best tot zijn recht kan laten komen. Marlon haar begeleiding kan ik het best omschrijven als specifiek, doorgrond, uitgebreid maar vooral ook down-to-earth. Die spiraal is er inmiddels uit en vrijwel meteen zat ik in een gezonde cyclus van 28 dagen, zonder al te veel stemmingswisselingen of andere hormonale ongemakken. Doel bereikt! Daarnaast heb ik ook weer een gezonde stoelgang én geen last meer van hooikoorts. Dubbele winst dus!
Sanne uit Vaassen schreef op 4 januari 2024
Afgelopen jaar heb ik een medium traject bij Marlon gevolgd. Ik had al een aantal jaren last van darmklachten en daarbij werden mijn hooikoorts klachten steeds erger. Middels de bloedtesten, een voedingsadvies en daarop volgende afspraken ben ik enorm geholpen met mijn klachten. Naast dat mijn darmklachten niet meer aanwezig zijn, had ik ook nog meer voordelen bij het advies namelijk minder vermoeid, meer energie, minder acné, algemene gezondheid veel beter en waren mijn hooikoortsklachten verdwenen. Ik vond het erg prettig om een medium traject te volgen omdat je hierdoor ook een stok achter de deur had en je meerdere keren om advies kon vragen tijdens de gesprekken (bijvoorbeeld over welke voeding je het beste kan nemen wat soms best lastig is met alle keuzes in een (super)markt.) Daarnaast is Marlon erg prettig in contact, benadrukt ze ook direct dat je niet alles in één keer hoeft te kunnen maar dat je begint met kleine stapjes. Bij mij was dit bijvoorbeeld het aanpassen van mijn lunch. Om daarna bij de volgende stap mijn andere voedingsmomenten aan te passen. Verder vond ik het erg fijn om een persoonlijk advies te krijgen, uiteindelijk heb ik hier veel meer verbetering uitgehaald voor mijn klachten dan van alle "algemene adviezen" online en op social media. Voor mij is Marlon, haar werkwijze en persoonlijke benadering een echte aanrader!!
Marloes uit Deventer schreef op 28 december 2023
Aangezien ik vaak moe was, last had van PMS en de wens had om zwanger te zijn, was ik benieuwd wat mijn bloedwaarden over mij zouden vertellen. Na het aanpassen van mijn voedingspatroon en verschillende supplementen, kan ik zeggen dat mijn moeheid en PMS klachten zo goed als verdwenen zijn. Daarnaast ook het leuke nieuws dat er een kleine onderweg is. Of het nou direct door dit traject kwam of niet, beter voor mezelf zorgen en bewust te zijn van mijn voeding, zullen zeker geen negatieve bijdrage hebben gehad. Zeker een aanrader voor iedereen die nog twijfelt.
Sophie uit Apeldoorn schreef op 28 november 2023
Na heel wat vage klachten, niet wetende wat de oorzaak hier van was, besloten een traject te starten bij Marlon. Marlon is vriendelijk in de omgang en neemt je klachten serieus. Na een EMB bloedtest supplementen gekregen en mijn voedingspatroon aangepast na een uitgebreid advies. Marlon ondersteunt je goed in dit proces. Inmiddels is het iets langer dan 3 maanden geleden en zijn mijn klachten verbetert. Ik raad je een traject bij Marlon zeker aan!
Lidia uit Emmen schreef op 5 november 2023
Ik word ongeveer 14 jaar behandeld voor een traag werkende schidklier. Omdat ik altijd het gevoel heb gehad dat de behandeling (wat niet meer was dan het voorschrijven van een pilletje) niets voorstelde en er meer in mijn lichaam aan de hand was dan de reguliere zorg deed voorkomen (huisarts en internist), ben ik op zoek gegaan buiten deze reguliere zorg. Aanvankelijk werd ik geholpen door een orthomoleculair therapeute die door onderzoek wist aan te tonen dat ik de ziekte van Hashimoto heb en een lekkende darm. De begeleiding kwam rommelig op mij over en ik wilde graag een EMB test doen en die kon zij niet uitvoeren. Zo kwam ik bij Marlon terecht. Via haar kon ik de EMB test wel doen. Ik heb het light traject gevolgd en wat een verademing was dit. De EMB test werd uitgebreid doorgenomen en na het gesprek ontving ik een 'handleiding' voor de komende maanden. Echt alles stond erin wat ik moest weten; de dingen die we hebben besproken en de te nemen supplementen met daarbij een verantwoording wat betreft het waarom. De stappen waren duidelijk. Uiteindelijk volgde er een uitgebreid eindgesprek met wederom een samenvatting wat we hebben besproken en tips voor het vervolgtraject. 14 Jaar poets je zo niet weg, maar ik heb echt het gevoel dat er een stap is gezet naar een betere grip op mijn ziekte. De labuitslagen zien er veelbelovend uit en ik voel me bij momenten energieker. Het wordt een traject van vallen en opstaan, maar eindelijk heb ik het gevoel dat mijn klachten serieus zijn genomen. De reguliere zorg heeft in deze mijns inziens de afgelopen 14 jaren gefaald. En dat is een trieste constatering, maar een mooie en terechte pluim voor Marlon.
Charlie uit Utrecht schreef op 17 oktober 2023
Een paar jaar geleden begon mijn haar behoorlijk uit te vallen en ging ik met die klacht naar de dokter. Na twee doorverwijzingen werd mij verteld dat ik maar moest wennen aan mijn dunner wordende haar. De dermatologen konden niets vinden. Ik kwam via via bij Marlon terecht en samen gingen wij gelijk aan de slag. Ze testte mijn bloed grondig, stelde mij gerust en legde opties voor die bij mij en mijn dagelijks leven passen. Ze was ook altijd bereikbaar voor vragen of overleg. Niets moest, alles mocht. Inmiddels groeit mijn haar weer en zit ik weer heerlijk in mijn vel!
Melanie Achtereekte uit Diepenveen schreef op 29 september 2023
Ik ben bij Marlon het light traject gevolgd. Dit na aanleiding van vele klachten op hormonaal gebied. Ontzettend blij met het resultaat en de verbetering tot nu toe door kleine aanpassingen in voeding en de supplementen van Vitakruid. Erg tevreden dankjewel Marlon!
Nicole uit Apeldoorn schreef op 19 september 2023
Vanaf het moment dat je bij Marlon binnen komt, voel je dat je de juiste keuze hebt gemaakt. Marlon is erg vriendelijk, open en makkelijk om mee te praten. Ze heeft mij ontzettend goed geholpen om met het juiste advies en supplementen mij weer beter te laten voelen. Alle klachten die ik had zijn enorm verbeterd. Hartelijk dank.
Joanne uit Apeldoorn schreef op 13 september 2023
Na een periode van veel vermoeidheid en buikpijn en geen duidelijkheid vanuit de huisarts, heb ik contact gezocht met Marlon. Na de EMB-test werd duidelijk waar deze klachten vandaan kwamen en kreeg ik heldere instructies mee om aan de klachten te werken. In een aantal maanden zijn, door middel van een aangepast dieet in combinatie met supplementen, mijn klachten zo goed als verdwenen en zit ik een stuk lekkerder in mijn vel. Marlon is een erg fijn en aardig mens, met veel kennis en ik voelde mij echt gehoord door haar. Kortom: een aanrader!
Stefanie schreef op 4 september 2023
Al een aantal jaren had ik last van “vage klachten”. Ik was ontzettend moe, initiatiefloos en mijn menstruatie was heel erg onregelmatig. Met een enorme kinderwens is dat natuurlijk niet wenselijk. Vorig jaar september kwam ik bij Marlon voor een EMB-test icm het Premium 9-maanden traject. Daar kwam eindelijk een verklaring voor mijn klachten. Ik ben aan de slag gegaan met mijn voeding, supplementen en ook mentaal was het hard werken. In de loop van de tijd verminderende en verdwenen zelfs de meeste klachten. Ik menstrueerde ook weer regelmatig! Ik had in mei mijn laatste afspraak bij Marlon, voelde me een heel ander mens die veel beter in mijn vel zit. En als kers op de taart had ik in juli een positieve zwangerschapstest in mijn handen! Marlon is prettig, geruststellend en eerlijk in omgang. Dit heb ik als ontzettend prettig ervaren. Ben echt zo blij dat ik deze stap heb genomen en kan het iedereen aanraden! Ik kom zeker terug!
Sanne uit Apeldoorn schreef op 30 augustus 2023
Na jarenlang last te hebben van hormonale klachten kwam ik bij Marlon terecht. De bloedtest gaf een duidelijk beeld en met een voedingsadvies en supplementen ging ik aan de slag . En na 3 maanden kan ik zeggen dat ik mij zoveel beter voel . Bedankt voor je luisterende oor en al je goede adviezen .
Christine uit Zutphen schreef op 16 augustus 2023
Ik heb veel aan de EMB test en de heldere uitleg van Marlon gehad. Het heeft mij nog meer bewust gemaakt van welke processen zich in mijn lichaam afspelen en geeft erkenning. Het fijne van Marlon vind ik dat ze niet veroordeelt, maar haar kennis deelt en uitlegt hoe je lichaam op voeding reageert, waardoor je zelf de keuze kunt maken wat je wilt of kunt aanpassen.
Mhura uit Almen schreef op 12 juli 2023
Wij zijn met een 9 vriendinnen bij Marlon geweest. Steeds in twee tallen en drie tal. Dat op zich vond ik heel prettig dat dat gewoon kan, want na de gesprekken is het juist heel fijn om dat met elkaar te bespreken. Juist doordat we allemaal zijn geweest en verschillende uitslagen kregen hebben we er ook veel van geleerd niet alleen wb voeding maar veel meer over de gesprekken over angst, schaamte, onbegrip, niet gehoord worden en van alles wat er maar te voelen en ervaren is als het gaat over voeding. Doordat onze groep al zon 20 jaar en meer een traject af legt van verdieping en verbinding zijn we heel open en eerlijk tegen elkaar wat ook veel 'verstopte' emoties en ervaringen blootlegt. Zeker nu het over voeding ging. Ik vind ondertussen dat echt eerlijk praten over voeding moeilijker is dan praten over sex met je partner bv. We zijn er dan nog druk mee bezig. Ik vind Marlon heel kundig als het gaat om voeding en alles wat daarbij hoort en dat is erg fijn. Ook heel leerzaam. Een ieder heeft zijn eigen kwaliteit en ik ken niemand anders die de kwaliteit voeding zo goed doordrongen kan vertellen en uitleggen dan Marlon. Wij als groep gaan verder met de opgedane ervaring en gaan het nu verder integreren in ons dagelijkse leven met elkaar. Het maakt veel los, maar of het ons als mensheid echt kan gaan bevrijden van onze drang om "onszelf" zwaarlijvig en ongezond te maken vraag ik mij af. Deze kunst is niet alleen mentaal maar meer een volkomen levens veranderende 'werk'wijze.
Anouk Klappe schreef op 27 juni 2023
Er waren voor mij diverse redenen (lees klachten) om een bloedtest te doen. Ik wilde geen reguliere bloedtest afnemen maar één die zich richt op mijn totale gezondheid (vanuit een holistisch oogpunt). Zo ben ik, ook gezien mijn woonplaats, bij Marlon terecht gekomen. Wat een eye opener was dit toen ik de resultaten zag en we deze bespraken. Mijn gevoel werd bevestigd en daarnaast heb ik nog veel andere nieuwe inzichten gekregen. Marlon is naast dat ze warm en vriendelijk is ook heel deskundig. Met een goed advies ben ik daar vertrokken en ben ik aan de slag gegaan. Drie maanden later zagen we elkaar weer en konden we concluderen dat het echt een stuk beter met mij ging en ik er alle vertrouwen in heb dat als ik deze lijn aanhoud het steeds beter zal gaan. Over een tijdje zal ik weer een test afnemen om te kijken hoe de waarden er dan voor staan. Ik gun iedereen dit inzicht en haar begeleiding.
Antoinette schreef op 25 juni 2023
Ik had verschillende klachten en wilde graag supplementen gaan gebruiken om van een aantal klachten af te komen. Om niet "zomaar" wat te gaan slikken ben ik naar Marlon gegaan voor advies. Na een EMB test werd er e.e.a. duidelijk en kreeg ik op maat supplementen voorgeschreven. Na 3 maanden kan ik oprecht zeggen dat ik van een aantal klachten af ben! Marlon dank je wel voor je advies, professionaliteit en de informatie die je allemaal hebt gegeven. Erg fijn, ik blijf je graag volgen!
Annelet Wolters uit Apeldoorn schreef op 20 juni 2023
In november 2022 ben ik naar Marlon geweest omdat ik regelmatig pijn in mijn maag/buik had. Ik sliep vaak slecht en heb al vanaf mijn 10e jaar hoofdpijn. De EMB test is gedaan en het blijkt dat ik heel veel dingen niet goed kan verdragen. Ik heb al deze dingen laten staan en sinds die tijd heb ik geen hoofdpijn meer,, geen buikpijn en ik slaap goed dankzij een supplement dat ik aangeraden heb gekregen. Marion is kundig en ook erg aardig en meelevend en meedenken. Ik ben zo blij dat ik gegaan ben. Het kost wat maar het is voor mij zeker het geld waard geweest.
Eef uit Deventer schreef op 23 mei 2023
Na jarenlange zoektocht voor een oplossing voor vele vage klachten (extreme vermoeidheid, overgang, darm, etc) terecht gekomen bij Marlon en een bloedtest laten doen. Op basis van de uitslag een uitgebreid advies van haar gehad over voeding, supplementen en levensstijl. Na drie maanden kan ik zeggen dat al m'n klachten verminderd zijn en dat ik er ook van overtuigd ben dat deze verbetering zich nog verder door zal zetten. De klachten zijn immers niet van de een op de andere dag ontstaan. Een wijze les van Marlon was ook om niet te streng voor jezelf te zijn, dat heeft me in dit proces erg geholpen. Door de week probeer ik de adviezen zoveel mogelijk op te volgen, in het weekend laat ik het een beetje los. Zo voelt het niet als een 'verplichting' en wordt het vanzelf, zeker wanneer je de verbetering gaat merken, een gewoonte.
Tamar uit Almelo schreef op 9 mei 2023
Na jaren aanmodderen via het reguliere medische circuit bij meerdere artsen en allerlei (bloed)onderzoeken naar dagelijkse en onverklaarbare misselijkheid bij mijn dochter van 16 waardoor ze meerdere schooldagen heeft moeten missen. Nu eindelijk de oplossing via Marlon gevonden. Was wel sceptisch op voorhand en nog wel een beetje, want waarom kan deze EMB test niet ook via de reguliere zorg aangevraagd worden? Waarom denken al die artsen die we bezocht hebben hier niet verder over na? Maar goed eenmaal bekend met haar gluten intolerantie en het toepassen van de 80-20 regel (doordeweeks glutenvrij eten, in het weekend niet) gaat het boven verwachting goed en is de misselijkheid nagenoeg weg! En met behulp van tabletjes gaat het ook in het weekend en/of uiteten prima. Hoop uiteindelijk wel dat ze er overheen groeit. Bedankt Marlon!
Rina Zijgers uit Apeldoorn schreef op 2 mei 2023
Ik ben fanatiek triatleet en daarnaast zelf leefstijlcoach in Apeldoorn. Ik wilde graag eens laten checken hoe het staat met mijn lijf via een ortho therapeut. Ook had ik wat kleine klachten waarvan ik wilde ervaren of die met supplementen zouden kunnen verbeteren. Ik ben fijn geholpen door Marlon. Er bleek ook voor mij nog best wat te verbeteren. Uit de test bleek gevoeligheid voor gluten en lactose en door het vele sporten was mijn lijf toch hormonaal wat uit balans. Ik heb haar adviezen opgevolgd en zie na 3 maanden echt verbetering in mijn klachten. Heel fijn. Ik ga verder met suppletie en hoop de komende maanden nog meer energie en herstel van mijn lijf te merken.