R E C E P T

Simpel om te maken en wáánzinnig lekker en altijd een succes!
Ze lijken op de Reese peanut butter cups, maar dan net even met heel wat minder suikers en e-nummers.

In dit recept kies ik voor zo puur mogelijke chocolade, 82-85% of hoger, dat is natuurlijk wat bitter en daarom zijn de dadels in dit recept ook zo lekker erbij, want die heffen dat een beetje op en maken de vulling lekker smeuïg.
Hou je van chocolade met zeezout? Voeg dan een flinke snuf zout toe, dan krijg je ook dit lekkere effect.

Fijne tip; gebruik siliconen muffin cups, dat werkt namelijk makkelijker om ze er weer uit te krijgen en uiteraard herbruikbaar dus beter voor het milieu.

Wat heb je nodig voor 16 stuks (je kunt ze ook invriezen):
– 400 gram extra pure chocolade, het liefst ongezoet
– 200 gram ongebrande noten naar keuze of pinda’s
– 4 verse dadels
– 1,5 el kokosolie
– snuf zeezout

Hoe maak je ze?
1. Smelt de chocolade au bain marie.
2. Rooster de ongebrande noten in een droge koekenpan.
3. Lepel vervolgens een halve tot hele eetlepel gesmolten chocolade in de cups en laat ze stollen in de koelkast.
4. Maal de noten of pinda’s, de dadels, de kokosolie en het zout in een keukenmachine tot een soort kruimelige pindakaas.
5. Maak er platte schijfjes van en leg deze in de cups met de chocolade bodem.
6. Verdeel nu de overige chocolade eroverheen en zet minimaal een uur in de koelkast, hierna kun je de siliconen vormpjes makkelijk verwijderen.

Benieuwd of jij ze ook zo moeilijk kunt weerstaan… 🙂

Geniet!