Over mij

Marlon Haandrikman, orthomoleculair hormoontherapeut en voedingscoach

Ongeveer 15 jaar geleden was ik allergisch, of eigenlijk intolerant, voor heel veel voedingsmiddelen. Ik had het hele jaar elke dag last van iets dat het best te vergelijken is met heftige hooikoorts, ik was altijd verkouden, continu moe en had een slaapprobleem. Ook had ik veel last van haaruitval.

Dat deze symptomen veroorzaakt werden doordat ik voor tal van voedingsmiddelen intolerant was, bleek na een uitgebreide intolerantietest in België. In Nederland had ik daarvoor al verschillende medische onderzoeken gehad, maar daaruit bleek niet waar ik exact intolerant voor was. Omdat de oorzaak niet gevonden werd, namen de voorgeschreven medicijnen slechts een deel van de klachten weg, sterker nog mijn geur verdween helemaal. Het echte probleem werd echter niet aangepakt.

Toen uit die intolerantietest bleek waar mijn klachten vandaan kwamen, ben ik boeken over voeding en alles wat daarmee samenhangt gaan lezen. Omdat een aantal klachten door bijvoorbeeld mijn voeding aan te passen al snel minder werd, werd ik steeds nieuwsgieriger en enthousiaster. Maar, ik was er nog niet en dus bleef ik mij verdiepen door onder andere verschillende opleidingen af te ronden:

| Medische basiskennis
| Orthomoleculair therapeut
| Orthomoleculair therapeut gevorderd
| Orthomoleculair therapeut specialisaties
| Gewichtsconsulent
| Hormonen (Hormoonfactortrainer)
| EMB therapeuten opleiding

Pas na de EMB-bloedtest wist ik hoe ik van álle klachten af kon komen. Met het verdwijnen van die laatste klachten kwam ook mijn energie terug en sliep ik weer zoals het hoort, een hele fijne combinatie kan ik je vertellen :).

Het verzamelen van kennis en de wil om anderen te helpen, heeft ertoe geleid dat ik in 2021 voor mezelf begonnen ben als orthomoleculair hormoontherapeut en voedingscoach. In mijn praktijk komt voor mij alles samen: mijn eerdere ervaring in mijn baan binnen een afslankkliniek en mijn eigen ervaring met onder andere alle kennis uit de EMBtest die mij inzicht heeft gegeven waarom mijn lichaam uit balans was.

Over kennis gesproken, uitgeleerd raak je nooit, daarom blijf ik mij continu verdiepen in deze eindeloos interessante materie door meerdere bijscholingsdagen per jaar te volgen, het werkt eigenlijk verslavend!

Heb je het gevoel dat jouw lichaam ook uit balans is, maar weet je niet waardoor het komt en wat je daaraan kunt doen? Neem dan eens vrijblijvend contact met mij op, ik help je graag. Samen onderzoeken we wat de oorzaak van die disbalans is, zodat je letterlijk en figuurlijk weer lekker in je vel gaat zitten.