Biovis bloedtesten

Voor reguliere bloedtesten werk ik graag met de testen van Biovis. Ze zijn uniek in hun grondigheid en betrouwbaarheid. Deze testen meten specifieke bloedwaarden die cruciaal zijn voor het begrijpen van jouw algehele gezondheid en hormonale balans. Ze zijn vergelijkbaar met testen die een (huis)arts zou laten uitvoeren, alleen wil of kan de arts dit niet altijd doen om bepaalde redenen.

Diepgaande analyse
De Biovis bloedtesten meten nauwkeurig de niveaus van hormonen zoals oestrogeen en progesteron, maar ook andere belangrijke biomarkers zoals vitamines, mineralen, vetzuren, en schildklierhormonen. Deze uitgebreide analyse geeft ons een gedetailleerd beeld van jouw hormonale status en algemene gezondheid, waardoor we eventuele disbalansen en tekorten kunnen ontdekken die je welzijn beïnvloeden.

Identificeren van hormonale disbalansen
Een onbalans in oestrogeen en progesteron kan leiden tot diverse klachten zoals stemmingswisselingen, vermoeidheid, gewichtstoename, slaapstoornissen en meer. De testen van Biovis kunnen deze disbalansen nauwkeurig identificeren, waardoor we gerichte interventies kunnen inzetten.

Voordelen van orthomoleculaire aanpak
Als orthomoleculair therapeut bied ik een benadering die verder gaat dan alleen symptoombestrijding. We richten ons op de onderliggende oorzaken van jouw gezondheidsproblemen en streven naar een natuurlijke balans door middel van voeding, supplementen en lifestyle-aanpassingen. De bloedtesten van Biovis ondersteunen deze aanpak door ons de precieze informatie te geven die we nodig hebben om effectieve, op maat gemaakte behandelingen te bieden.

Praktische toepassing
Stel dat je symptomen ervaart zoals opvliegers, nachtelijk zweten of stemmingswisselingen. Met de Biovis bloedtest kunnen we vaststellen of deze klachten verband houden met een disbalans in jouw oestrogeen- of progesteronspiegels. Vervolgens kunnen we specifieke supplementen en bio-identieke hormonen inzetten om deze balans te herstellen, wat kan leiden tot een significante verbetering van jouw symptomen.

 

Kosten Hormoonstatus
Wil je een Hormoonstatus meting laten uitvoeren om je oestrogeen en progesteron waarden te bepalen dan worden de volgende metingen verricht:

•  LH (luteïniserend hormoon)
•  FSH (follikelstimulerend hormoon)
•  Oestradiol (oestrogeen)
•  Progesteron
•  Testosteron totaal
•  Prolactine

Het hormoonstatus traject bestaat uit drie afspraken in mijn praktijk of online:

 1. Eerste consult
  •  Intakegesprek en bloedafname (vingerprik, of doorverwijzing priklab)
  •  Bespreking hulpvraag en bloeddrukmeting
  •  Vooraf vul je een intakeformulier en eetdagboek in
 1. Tweede consult
  •  Bespreking van de bloedtestuitslag
  •  Advies en plan van aanpak
  •  Persoonlijk verslag en Health Hacks document per mail
 2. Derde consult
  •  Bespreking van de voortgang

De kosten hiervoor bedragen €399

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Bel me gerust of klik op de contact pagina! Telefonisch kan ik al je vragen beantwoorden en direct een afspraak voor je inplannen.

Overige bloedtesten van Biovis
De kosten van andere testen variëren afhankelijk van wat je wilt laten meten. Je kunt het zo uitgebreid maken als je zelf wilt, bijvoorbeeld door te testen op vitaminen, mineralen, allergieën en intoleranties, histamine (zoals hooikoorts), glutenovergevoeligheid, schildklierfunctie, stresswaarden, neurotransmitters en de ziekte van Lyme. Als je meer wilt weten, help ik je graag verder.